Sanoma start met Virtual Reality storytelling

date
7 juli 2017
category
Persberichten

Mechelen, 6 juli 2017 – Sanoma gaat starten met Virtual Reality-storytelling content. In samenwerking met Nuvia wordt een gebruiksvriendelijk platform ontwikkeld zodat haar journalisten tegen een deadline waardevolle Virtual Reality-content met 3D, 2D en audio, kunnen ontwikkelen. Het Google Digital News Initiative steunt dit project met een beurs van €300.000.

De sterke Sanoma-merken voor vrouwen en home&deco - waaronder Flair, Libelle, Feeling en vtwonen - bieden reeds multimediale content aan op verschillende online en social platformen. Dit VR-project, gesteund door het Google Digital News Initiative, laat toe ook immersieve Virtual Reality-content te ontwikkelen, wat enerzijds de ervaring van lezeressen verbetert en anderzijds de mogelijkheden voor adverteerders vergroot.

Frederik De Swaef, hoofdredacteur van Flair, is enthousiast over de mogelijkheden: “Onze journalisten zullen op een snelle manier sterke Virtual Reality-verhalen kunnen ontwikkelen met verschillende types 3D en 2D content, denk maar aan 360°-beelden in combinatie met foto’s en geluid. Zo bieden we een nieuwe beleving aan onze miljoenen lezeressen – Flair.be alleen al bereikt maandelijks meer dan 3 miljoenen lezeressen - die online en via een Virtual Reality-bril onze interessante verhalen kunnen ontdekken.”

Bart Verhaegen van Nuvia: “VR-journalistiek wint aan belang en vindt stilaan haar plek binnen de werking van de redacties. Nuvia zal Sanoma ondersteunen met een op maat gebouwd en gebruiksvriendelijk platform dat perfect past binnen de journalistieke werking.”

De Virtual Reality-content zal uitgewerkt worden voor de vele domeinen waar de merken van Sanoma actief zijn, zoals lifestyle, gastronomie, luxe, beauty, gezondheid, actualiteit en cultuur. De eerste resultaten van het VR-storytelling project verschijnen na de zomer.

***

Indien u vragen heeft, mag u contact opnemen met:Sanoma B2B, Goedele Soetemans, goedele.soetemans@sanoma.com, 0494 16 53 78